Om oss

Tinybull’s är en miniatyrbullterrier kennel i liten skala, vi strävare efter kvalitet inte kvantitet. Det är jag, Astrid Odell, som driver kenneln och jag bor tillsammans med min man Joel och vår son Alfred och dotter Olivia i en villa strax utanför Sveriges huvudstad Stockholm.

Utöver att vara hunduppfödare så arbetar jag som marknadschef på ett stort svenskt bolag. På min fritid är jag bland annat aktiv i Svenska Bullterrier klubben och Svenska Terrierklubben. I SvBtk är jag vice ordförande och sammankallande i avelskommittén och i SvTek sitter jag i valberedningen. För mig är det både lärorikt och viktigt att ge något tillbaka till vår underbara ras.

Hundar har alltid varit en del av mitt liv och det började med en drös härliga strävhåriga taxar. Intresset för bullterrier kom redan som litet barn då min mamma läste ”Den otroliga vandringen” för mig. Det är en fantastisk bok som handlar om en siameskatt, en bullterrier och en labrador som har kommit bort och om deras äventyr att ta sig hem.

Miniatyrbullterriern stal mitt hjärta med deras personlighet och charm på CRUFTs i London 2001.

Vår första miniatyrbullterrier Ester föddes 2004 hos Gummibullens kennel och hon var en en riktig solstråle. Alltid glad och redo för alla våra upptåg. Sensommaren 2016 gick hon bort efter att ha fått en hjärntumör. Ester har gett oss grunden för hela vår uppfödning. Vi är så stolta att ha blivit ägda av henne i nästan tolv friska år. Vi är en av de nu aktiva kennlar som hållit på allra längst med miniatyrbullterrier och vi har en gedigen erfarenhet av rasen.

Just nu har team Tinybull’s sju miniatyrbullterriers Doris, Majken, Kerstin, Hank, Bosse, Harry och Leo. Doris bor hemma hos oss och de andra hos våra underbara fodervärdar/ägare. Utöver dessa består Tinybull’s familjen av en drös härliga minibullar som vi fött upp och deras familjer. De som bor i Stockholmsområdet träffas då och då och går på promenader och busar tillsammans.

Vårt mål är att föda upp hälsosamma och rastypiska miniatyrbullterriers med bra temperament. Vi tycker också det är viktigt att försöka sträva efter att bibehålla det rasmått på max 35,5 cm som står i rasstandarden som är enda skillnaden mellan miniatyrbullterrier och bullterrier. Det är naturligtvis inget vi kan garantera, men vi kommer alltid i våra kullar ta hänsyn till storlek och sträva efter att nå det lilla formatet som en minibulle ska ha. Vår stamtik Ester har varit en bra utgångspunkt för att få fram små rastypiska minisar då hon var 34 cm hög, även hennes fyra valpar från två olika kullar är av bra storlek, precis som Esters mamma och syskon.

Du är alltid välkommen att kontakta oss för avelsförfrågningar och frågor om kommande kullar.