Om oss

Tinybull’s Electric Banana Band

Välkomna till Tinybull’s vi är en miniatyrbullterrier kennel i liten skala, vi strävare efter kvalitet inte kvantitet. Det är jag, Astrid Odell, som driver kenneln tillsammans med min man och våra två barn i en villa i Nacka strax utanför Stockholm.

Vi har lång och gedigen erfarenhet av rasen och avelsarbete och är en av de kennlar som varit aktiva allra längst. Vår första minibulle Ester föddes 2004, för snart 20 år sedan, men intresset för miniatyrbullterrier har faktiskt funnits mycket längre än så.

Vårt mål är att föda upp hälsosamma och rastypiska miniatyrbullterriers med bra temperament. Vi har även många stora framgångar i utställningsringarna och kan skryta med många champions. Vi gläds också åt att ha vunnit vår mest prestigefulla utställning Bullterrierspecialen så väl som flera Trophy Show vinster och andra Bullterrierutställningar. Vi har också haft framgångar i rasens hemland England, något vi är mycket stolta över.

Vi på Tinybull’s tycker det är viktigt att försöka sträva efter att bibehålla det lilla formatet vilket många uppfödare tyvärr verkar frångå. En miniatyrbullterrier ska enligt rasstandarden inte överstiga 35,5 cm och det är dessutom den enda skillnaden mellan miniatyrbullterrier och bullterrier. Det är naturligtvis inget vi kan garantera, men vi tar alltid hänsyn till storlek och sträva efter att nå det lilla formatet.

På min fritid har jag i över tio års tid varit aktiv i Svenska Bullterrier klubben och tidigare även Svenska Terrierklubben. Det jag fokuserar på i styrelsearbetet är avel, hälsa och mentalitet samt kommunikation. För mig är det både lärorikt och viktigt att ge något tillbaka till vår underbara ras. Utöver att vara hunduppfödare och arbeta aktivt med vår ras så arbetar jag med varumärkesutveckling och marknadsföring. 

Hundar har alltid varit en del av mitt liv och det började med en drös härliga strävhåriga taxar. Intresset för bullterrier kom redan som litet barn då min mamma läste ”Den otroliga vandringen” för mig. Det är en fantastisk bok som handlar om en siameskatt, en bullterrier och en labrador och om deras äventyr tillsammans.

Miniatyrbullterriern stal mitt hjärta med deras personlighet och charm på CRUFTs i London 2001. Vår första miniatyrbullterrier Ester föddes 2004 hos Gummibullens kennel och hon var en en riktig solstråle. Alltid glad och redo för alla våra upptåg. Sensommaren 2016 gick hon bort efter att ha fått en hjärntumör. Ester har gett oss grunden för hela vår uppfödning. Vi är så stolta att ha blivit ägda av henne i nästan tolv friska år.

Just nu har team Tinybull’s elva miniatyrbullterriers Gösta, Doris, Edson, Majken, Rut, Kerstin, Sonja, Juno, Svante, Bosse och Milo. Doris och Gösta bor hemma hos oss och de andra hos våra underbara fodervärdar/ägare. Utöver dessa består Tinybull’s familjen av en drös härliga minibullar som vi fött upp och deras familjer. De som bor i Stockholmsområdet träffas då och då och går på promenader och busar tillsammans.

Du är alltid välkommen att kontakta oss för avelsförfrågningar och frågor om valp från kommande kullar. Det kan ta ett tag innan vi svarar, vi har ju som sagt ett liv även utanför bullebestyren, hör av dig igen om det dröjer för länge. 🙂