Himlen har blivit en stjärna rikare

I tisdags fick får älskade Ester somna in stilla i vårt hem. Sedan i maj har hon haft en hjärntumör vilket gjorde att muskeln bakom höger öga försvann över en natt och hon såg alldeles bucklig ut. Vi fick höra att det snarare var dagar än veckor tills hennes käkmuskel skulle förtvina och därmed skulle hon inte kunna äta. Vi hade redan innan pratat om att Ester aldrig skulle behöva lida, hon skulle få gå med flaggan i topp. Hela våren och sommaren har hon varit otroligt levnadsglad och pigg. Så i måndags märkte jag att hon inte ville ha hårda hundgodisar på promenaden, men falukorv gick bra. När vi kom hem tittade jag lite närmare och kunde konstatera att käkmuskeln var på väg att förtvina. Beslutet var enkelt. Det var tid för Ester att få lysa upp himlen med sin underbara personlighet och självklara sätt.

Vi är förkrossade men samtidig så glada att Esters liv och sista sommar blev fantastiskt. Hon har varit underbart pigg och glad. Vi har gått långa promenader, kelat en massa, busat och fnattat med barnbarn Doris och visat upp sig en allra sista gång på Bullespecialen.

Hela livet har hon varit frisk som en nötkärna och mycket levnadsglad och härlig på alla sätt. Det är många som har berörts och glatts av Esters fina sätt och upptåg. En dag tog hon själv bussen till Orminge Centrum. När vi bodde i innerstan rymde hon till den italienska restaurangen runt hörnet, där satt hon och skällde uppfodrande i köket tills hon fick skinka (inte konstigt att hon inte kom när jag ropade). En sommarkväll oroade jag halft ihjäl mig när hon helt plötsligt var försvunnen, efter att ha letat runt halva byn hittar jag henne nerbökad och tungt sovande tillsammans med dotter Olivia i hennes spjälsäng. Hon har blivit kallad get, bäver och kanin av barn som hon gärna blev klappad av. Hon älskade att basta. Ester hade en fantastiskt fin båge på svansen när hon i okontrollerade vilda fnatt drog in rumpan under magen och busade loss. Hon var en underbar mamma till sina fyra barn och en krutfarmor till 15 härliga barnbarn. Hennes fina personlighet har gått igenom i många av dem.

Älskade älskade Ester, du fattas oss.